Demonstratie Mobi-mat in Katwijk

Door Frits Grotenhuis op 21 november 2019

Een bijzondere demonstratie vanmiddag op het Katwijkse strand. Daar werd namelijk het concept van de ‘mobi-mat’ getest. Tom Reedijk van de PvdA Katwijk en Atie Kuijt van de ChristenUnie waren aanwezig om de test met de mobi-mat in levende lijve te zien die er op initiatief van Atie Kuijt naar Katwijk is gehaald.

Een mobi-mat is een soort loper van kunststof/herbruikte plastic waar mensen met een rolstoel of hulpmiddel makkelijker over heen kunnen rijden om zo de waterlijn te bereiken. Ook is deze mat redelijk eenvoudig in-en-uit te rollen en schoon te houden. Met bijvoorbeeld betonnen platen stuift er veel zand op en valt dat haast niet bij te houden. Eenmaal bij de waterlijn kun je dan vervolgens van de mat af het wat hardere zand op om bijvoorbeeld ook een rondje langs de zee te kunnen maken. Of in de zee te gaan! Daar was het vandaag alleen nogal te koud voor. Maar dat weerhield een grote groep mensen niet om de mat eens uitgebreid (en kritisch!) te testen. Dit bracht weer goede inzichten hoe dit concept mogelijk toe te passen is in Katwijk. ?

Frits Grotenhuis

Frits Grotenhuis

Mijn naam is Frits Grotenhuis. Ik ben 31 jaar en samen met mijn vrouw en dochter woon ik in Valkenburg ZH. Als burgerraadslid voor de PvdA fractie heb ik mij nu enkele jaren actief ingezet om de kansen van elke Katwijker, Rijnsburger, en Valkenburger te vergroten. Uiteindelijk wordt het dorp mooier van mensen die proberen

Meer over Frits Grotenhuis