Katwijk moet meer doen voor het klimaat

Door Tijmen de Vries op 21 april 2023

Er moet nog veel gebeuren voordat Nederland duurzaam is. Ook Katwijk moet hieraan bijdragen, maar we lopen achter. Daarom stelt de PvdA, samen met D66 Katwijk, GemeenteBelangen en CDA vragen aan het college.

Eerlijk klimaatbeleid
De gemeente wil energiearmoede bestrijden. Toch komen de meeste leningen en subsidies voor verduurzaming bij rijke huishoudens terecht. Dat moet anders. De PvdA wil dat íedereen mee kan doen, want verduurzamen is goed voor de planeet én je portemonnee.

Groene stroom
Het opwekken van groene stroom en het isoleren van huizen zorgt voor lagere energiekosten. Ook stoot Katwijk zo minder vervuilende stoffen uit. We willen weten wat de gemeente doet om de klimaatdoelen te halen en mensen met een hoge energierekening te helpen.

Klik hier om de vragen te lezen.

Tijmen de Vries

Tijmen de Vries

Ik ben geboren en getogen in Rijnsburg. Wat het leven ook bracht, de gemeente voelde altijd als thuis. Sinds april van 2022 ben ik burgerlid namens de PvdA Katwijk en mag ik jou vertegenwoordigen bij vergaderingen! Kunnen leven in een sociaal, groen, en vrij land is zoveel waard. En wat vind ik het mooi om

Meer over Tijmen de Vries