Fatsoenlijke opvang voor vluchtelingen

Door Matthijs van Tuijl op 17 april 2023

🌹 Voor de PvdA gaat de opvang van vluchtelingen om mensen die vluchten voor oorlog en vervolging. Wij zijn dan ook heel duidelijk: in Katwijk kijken we naar fatsoenlijke opvang voor mensen en niet naar het aantal vluchtelingen dat we moeten opvangen.
🏘️ Met de gemeenten in onze regio wordt op dit moment bekeken hoe we dit samen zo goed mogelijk kunnen doen. Sommige politieke partijen in Katwijk zijn daarbij trots dat we al genoeg mensen opvangen en niet meer hoeven te doen. In bepaalde gemeenten zoeken ze zelfs naar uitwegen om niemand op te hoeven vangen. Voor de PvdA geldt dat opvang van vluchtelingen, gezinnen met kinderen, heel normaal is en iets wat al heel lang gebeurt in Katwijk.
🚨 Het echte probleem ligt bij het kabinet dat veel te lang wacht met het creëren van opvangplekken en deze zelfs weer weghaalt. Hierdoor verdwijnt draagvlak en slapen mensen die vluchten voor gevaar buiten in de kou.
👨‍👩‍👧‍👦 Sinds 2008 vangt Katwijk bijna 600 mensen op in ons AZC en korte tijd waren dat er 1200. Dat is altijd goed verlopen. Wel pleit de PvdA al sinds het begin voor fatsoenlijke voorzieningen: goede (jeugd)zorg en onderwijs zijn noodzakelijk en we hebben de burgemeester daarom opgeroepen om samen met de regiogemeenten dit beter te regelen. Met elkaar kunnen we ervoor zorgen dat deze vluchtelingen menswaardig worden opgevangen.

Matthijs van Tuijl

Matthijs van Tuijl

Mijn naam is Matthijs van Tuijl en ik ben trots de fractievoorzitter van de PvdA in Katwijk te mogen zijn. Katwijk is de gemeente waar ik geboren en opgegroeid ben. Het is de plek waar ik me altijd thuis heb gevoeld en waar vrienden en familie wonen. Ik ben nu 35 jaar en in die

Meer over Matthijs van Tuijl