14 juni 2017

Katwijk aan de Rijn: Aandacht voor verkeersveiligheid en een aantrekkelijke wijk

De PvdA Katwijk ging afgelopen week op pad met de Wijkraad van Katwijk a/d Rijn. Belangrijke aandachtspunten waren afvalscheiding, verkeersveiligheid en een aantrekkelijke wijk.

Ondanks de regen heeft de Wijkraad de mooie en belangrijke plekken van Katwijk a/d Rijn laten zien. Vol trots werd er gewezen naar de teruggeplaatste oude klok op de hoek van de Groote Steeg. De Wijkraad heeft ook ideeën hoe het verlaten bos op de Veilingkade kan worden tot een prachtige woonwijk.

Toch is er zeker ruimte voor verbeteringen. Belangrijk punt voor zowel de wijkraad als de PvdA is het verkeer in de Rijnstraat. Veel verkeer, maar ook overstekende kinderen gebruiken dagelijks de weg. Bewoners denken graag actief mee over oplossingen. “Het is belangrijk dat de gemeente daar dan ook goed naar luistert”, aldus Silvia van Duijvenvoorde van de Wijkraad. De PvdA is van mening herinrichting van de Rijnstraat naar 30 km gebied een belangrijke stap is voor de veiligheid.

Ook de invulling van het R-net (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) is voor de PvdA een grote zorg. Naar de mening van de sociaal democraten is het laten verdwijnen van rotondes terwijl dat geen grote voordelen oplevert onwenselijk. De wijkraad denkt actief mee over dit onderwerp, naar aanleiding van eigen ideeën, maar bijvoorbeeld ook van een actiegroep zoals Smart Village.

De PvdA heeft de afgelopen tijd veel aandacht besteed aan een goede herinrichting van de Molenwijk. De partij vindt het belangrijk dat alle wijken van Katwijk er netjes en schoon uitzien en dat het leefbare wijken zijn. Dit geldt ook voor de manier waarop we afval scheiden. De PvdA gaat voor een volledig duurzaam Katwijk. Daarbij is draagvlak bij de bevolking onmisbaar. Zo moeten we goed kijken welke methode in de verschillende wijken het beste werkt.