25 november 2021

KorfbalVereniging Madjoe: PvdA en D66 stellen vragen aan het College

KV Madjoe is een vereniging met ruim 350 leden. Deze korfbalvereniging zet zich ook in voor het maatschappelijk veld, waaronder voor de Rijnsburgse basisscholen met jaarlijks terugkerende schoolkorfbaltoernooien. Op dit moment loopt KV Madjoe tegen twee problemen aan, namelijk: het outdoor-sporten en het indoor-sporten.

Sinds 2018 is KV Madjoe in gesprek met de gemeente over de renovatie van de huidige kunstgrasvelden. Dit om te voldoen aan de nieuwe maatvoering van het NOC*NSF en het Koninklijke Nederlandse Korfbal Verbond. Door de ondertekening van het sportakkoord heeft de gemeente gecommiteerd te voldoen aan deze maatvoering. Tot op heden is er nog geen concreet toekomstperspectief gegeven door de
gemeente.

Ook loopt KV Madjoe tegen een ander probleem aan. KV Madjoe is momenteel hoofdgebruiker van de Middelmors-sporthal. Deze is verkocht aan een commerciële partij waardoor de komende winterperiode het laatste seizoen is (2021-2022) dat KV Madjoe deze sporthal kan gebruiken voor haar activiteiten. Daardoor vervalt het indoor-sporten per seizoen 2022-2023. Ook na contact met het Sportbedrijf Katwijk is hier nog geen oplossing voor, mede omdat de agenda voor 2022 nog niet gereed is. Daarbij is eigenlijk de enige indoor-locatie die geschikt is volledig in gebruik door een andere sportvereniging. D66 en de PvdA zouden graag willen zien dat het college zich inspant om KV Madjoe een toekomstperspectief te bieden, wat ten goede komt aan het sportieve karakter van de gemeente Katwijk.

D66 en de PvdA hebben over de onstane onzekerheid en het accute probleem voor seizoen 2022-2033 de volgende vragen voor het college:

1. Hoe kijkt het college naar de sport korfbal, en met name de vereniging KV Madjoe die zich ook nog eens jaarlijks maatschappelijk inzet voor de Rijnsburgse basisschoolkinderen?

2. Sinds 2018 lopen er al gesprekken tussen de korfbalvereniging en de gemeente over de renovatieplannen met betrekking tot de kunstgrasvelden. Daarbij wil KV Madjoe de accommodatie rond de kunstgrasvelden aanpakken. D66 en de Pvda willen graag weten hoe het college tegen deze plannen aankijkt.
– Zijn er al concrete renovatieplannen, zit de accommodatie daar ook bij en zo ja, binnen welke termijn worden deze plannen uitgevoerd volgens het college?
– Welke ontwikkelingen lopen er momenteel tussen de gemeente en Sportbedrijf Katwijk met betrekking tot de situatie van KV Madjoe op het gebied van outdoor-sporten?

3. KV Madjoe zal per seizoen 2022-2023 niet voorzien zijn van een zaal om indoor te sporten. Dit is funest voor de korfbalvereniging wegens hun contributiesysteem en ook het kunnen bieden van korfbal op momenten in het jaar waarbij de weersomstandigheden daar niet gunstig voor zijn om outdoor te sporten.
– Erkent het college dit probleem?
– Als KV Madjoe in de toekomst niet een volledig seizoen indoor-en outdoor sport kan leveren, dan kan het gebeuren dat zij leden gaan verliezen en de gemeente Katwijk de enige korfbalvereniging van de gemeente kan kwijtraken. Is het college het met D66 en de PvdA eens dat dit onwenselijk is?
– Is het college bereid om mee te werken aan een oplossing en met KV Madjoe mee te denken? Is het college daarbij bereid om naast de mogelijkheden met het Sportbedrijf Katwijk voor het vrijmaken van indoor-sporturen ook te denken aan creatieve oplossingen die door KV Madjoe worden aangedragen?

Waar ben je naar op zoek?