17 maart 2014

‘Lof voor wijkteams in Hoornes Rijnsoever’: PvdA in gesprek met buurtbewoners Hoornes

In  de Katwijkse buurt Hoornes Rijnsoever is veel lof voor de wijkteams. Bewoners  zeggen dat het er fijn wonen is, onder andere omdat wijkteams ingrijpen bij  problemen in de wijk. Dat zeiden buurtbewoners donderdag 6 maart tegen de  Katwijkse PvdA. Die ging met PvdA Tweede Kamerlid Attje Kuiken, de lokale  lijsttrekker Nelly Smits, raadslid Matthijs van Tuijl en vrijwilligers de wijk  in om te horen van bewoners wat er speelt in de buurt.

“Veel  buurtbewoners hebben het naar hun zin in de wijk”, zei PvdA-lijsttrekker Nelly  Smits na het bezoek. “Er was lof voor politie en de wijkteams, die snel  ingrijpen als dat nodig is. Ook waren veel mensen te spreken over de sociale  samenhang.” Als voorbeeld haalt Smits een buurtbewoner aan die het als volgt  formuleerde: “Je let op elkaars kinderen als dat zo uitkomt. En je doet samen  een bakkie.”

“Maar  er zijn ook verbeterpunten”, vervolgt Smits. “Rond de twee grote scholen in de  wijk wordt bijvoorbeeld te hard gereden. Daarnaast gaven bewoners aan dat het  aantal parkeerplekken onvoldoende is, waardoor er vaak fout wordt geparkeerd.”

Attje  Kuiken, Tweede Kamerlid van de PvdA, is landelijk betrokken bij het verbeteren  van de verkeersveiligheid. Smits: “Ook de PvdA Katwijk zet zich daar graag voor  in. Samen maken we onze gemeenten veiliger.”