Meer doen tegen discriminatie

Door Matthijs van Tuijl op 1 maart 2023

Je moet je thuis voelen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. Voor LHBTI’ers in de gemeente is dat nog niet altijd het geval: dat moet de politiek zich aantrekken! Daarom heeft de PvdA samen met CDA Katwijk, VVD, D66, Kies Katwijk en GB vragen gesteld.

🌈Het is bekend. LHBTI’ers vertellen keer op keer dat ze zich niet veilig voelen in Katwijk. Als je familie je achter de voordeur niet steunt of begrijpt, is dat ook benauwend. Daar moet de gemeente in vooruit lopen, door luid en duidelijk te maken dat iedereen mag zijn zoals die is.

💜Vandaar dat we vragen hebben gesteld. We willen goed in de gaten houden wat de gemeente doet om LHBTI’ers te beschermen. Het bestuur kan namelijk niet achterover leunen en maatschappelijke organisaties al het werk laten doen om geaardheid en genderidentiteit bespreekbaar te maken.

✊LHBTI’ers hebben een toekomst in onze gemeente. Maar er is werk aan de winkel. Organisaties zoals Welzijnskwartier en Lhbti_kattuk.nl doen al veel, nu moet ook de gemeente zich hard inzetten om op te komen voor LHBTI’ers, jong en oud.

Benieuwd wat we hebben gevraagd aan de gemeente? Klik hier voor de vragen.

Matthijs van Tuijl

Matthijs van Tuijl

Mijn naam is Matthijs van Tuijl en ik ben trots de fractievoorzitter van de PvdA in Katwijk te mogen zijn. Katwijk is de gemeente waar ik geboren en opgegroeid ben. Het is de plek waar ik me altijd thuis heb gevoeld en waar vrienden en familie wonen. Ik ben nu 35 jaar en in die

Meer over Matthijs van Tuijl