Meer snelheid en actie met de energietoeslag!

Door Truus Gerse op 10 mei 2022

Er moet snelheid en meer actie komen in het uitvoeren van de energietoeslag door de gemeente. En het kan en mag niet zo zijn dat mensen geen recht meer hebben op minimaregelingen zoals kwijtschelding van gemeentelijke belastingen als zij gebruik maken van de toeslag. Er zijn signalen dat dit wel dreigt te gebeuren.

Er is al lange tijd sprake van een energietoeslag die huishoudens kunnen aanvragen. Die toeslag kan helpen wanneer mensen in de problemen zitten door de hoge gasprijzen. Maar pas sinds 12 april is hier beleid op gemaakt door de gemeente Katwijk. En in dit beleid ligt de nadruk op dat mensen die niet bekend zijn bij de gemeente zichzelf moeten melden. De PvdA vindt dit onvoldoende omdat juist de mensen die de energietoeslag hard nodig hebben zichzelf moeilijk melden. Truus Gerse daarom heeft het college bevraagd naar meer mogelijkheden.

Truus Gerse

Truus Gerse

Mijn naam is Truus Gerse. De eerste 21 jaar van mijn leven heb ik in Den Haag gewoond. Ik kom uit een arbeidersgezin. Op 16-jarige leeftijd heb ik een bewuste keuze gemaakt om belijdenis te doen en me te laten dopen. In 1978 ben ik in Katwijk komen wonen. In 1996 ben ik naar Rijnsburg

Meer over Truus Gerse