5 maart 2017

Met een rode PvdA-bus door Katwijk

De campagne voor de parlementsverkiezingen van 15 maart is in volle gang. Ook de PvdA zoekt op verschillende manieren het contact met de kiezers. In dit kader brachten Tweede Kamerleden Roelof van Laar en Marit Maij op zaterdag 4 maart een bezoek aan de Duin- en Bollenstreek. Deze bus met Kamerleden en leden uit de verschillende gemeenten heeft ook in Katwijk gestaan. Op de hoek van de Princestraat om precies te zijn.

In een knalrode oude Engelse dubbeldekker zijn Roelof en Marit, samen met een groep enthousiaste lokale PvdA leden, door onze regio getrokken. Tijdens deze tour werd actief het contact met de kiezer gezocht en geluisterd naar wat hen bezighoudt. Ook deelde de PvdA’ers rode rozen en flyers uit. De tour begon ’s morgens rond 11 uur in het centrum van Sassenheim en ging via Lisse, Noordwijkerhout en Noordwijk naar Katwijk. Uiteindelijk eindigde de bus vol roodgeklede idealisten rond kwart over drie in het centrum van Oegstgeest.

Kort over de Tweede Kamerleden die zich deze dag hebben ingezet:

Marit Maij
Marit Maij zit sinds 2012 in de Tweede Kamer. Daar houdt zij zich onder andere bezig met Europa, Asiel en Migratie. Onderwerpen die de aankomende verkiezingen veel aandacht krijgen. Afgelopen jaar heeft zij zich o.a. sterk gemaakt voor het Samenwerkingsverdrag met de Oekraïne en vluchtelingenopvang. Of met haar eigen woorden: “Ik zet me in om iedereen een eerlijke kans en een fatsoenlijk bestaan te geven.”

Roelof van Laar
Roelof van Laar is een bekende in de regio en woont in Oegstgeest. In 2015-2016 is Roelof van Laar benoemd tot ‘Fair Politician of the Year’. Een mooie erkenning van het belang van de bestrijding van kinderarbeid en het stimuleren van eerlijk werk wereldwijd. Hij is de opsteller van de initiatiefwet tegen producten van kinderarbeid. Die wet vraagt van bedrijven dat zij hun best gaan doen om te voorkomen dat er kinderarbeid in hun producten of diensten zit.

Foto’s

Hoewel de rode bus eigenlijk niet te missen was, is er voor degene die de bus toch gemist hebben, hierbij een kleine sfeerimpressie: