Oppositie eist spoeddebat over cultuurbedrijf

Door Matthijs van Tuijl op 31 januari 2023

Hoe heeft dit zover kunnen komen? Dat katerige gevoel overheerst bij CDA, PvdA, D66 Katwijk, KiesKatwijk, GemeenteBelangen en KiesKatwijk na het horen van het nieuws dat de bibliotheekvestiging aan het Emmaplein van de baan lijkt. De eigenaar heeft zich teruggetrokken uit de onderhandelingen. De partijen eisen op korte termijn uitleg van het college van B&W.

Teleurstellend

De oppositiepartijen roerden zich al eerder over dit thema. Deze zomer, toen de eerste berichten over eventueel afhaken van het Emmaplein verschenen trokken zij, samen met de VVD, al aan de bel. Afgelopen december, toen bleek dat de wethouder nog niet eens aan een raadsvoorstel begonnen was, werden weer vragen gesteld. Al geruime tijd wordt een gevoel van urgentie gemist. Bijzonder teleurstellend, want de gemeente schreeuwt om volwaardige culturele voorzieningen.

Te laat

Nu is het dus te laat en willen de partijen weten waarom de wethouder zo lang gewacht heeft waardoor we nu met lege handen lijken te zitten, welke inspanningen er zijn gepleegd en wat dit betekent voor de culturele partners (K&O, de bibliotheek en de Muziekschool). Het debat zal aanstaande donderdag 2 februari om 21:30 uur plaatsvinden in de raadzaal van het gemeentehuis.

Matthijs van Tuijl

Matthijs van Tuijl

Mijn naam is Matthijs van Tuijl en ik ben trots de fractievoorzitter van de PvdA in Katwijk te mogen zijn. Katwijk is de gemeente waar ik geboren en opgegroeid ben. Het is de plek waar ik me altijd thuis heb gevoeld en waar vrienden en familie wonen. Ik ben nu 35 jaar en in die

Meer over Matthijs van Tuijl