15 mei 2014

PvdA gaat voor verlevendiging: ruimere opening strandpaviljoens en terrassen

De PvdA wil dat strandpaviljoens voortaan standaard tot 2:00 uur open mogen zijn en terrassen net zolang als de onderneming zelf. Op deze manier kunnen ondernemers zelf bepalen tot hoe laat zij open willen zijn met onderneming en terras.

Onder het huidige beleid van de gemeente mogen strandpaviljoens tot 24:00 uur open zijn en mogen er na 22:30 uur geen mensen meer worden binnen gelaten. Dit zorgt ervoor dat juist op de mooie zomerse dagen mensen eigenlijk weggestuurd dienen te worden, iets waar de PvdA vanaf wil. Ook zouden er onder de nieuwe regeling geen ontheffingen meer hoeven te worden aangevraagd bij feesten en partijen. Wij geven de ondernemer de kans om zelf te ondernemen en niet afhankelijk te zijn van gemeentelijke regels. Nu het nieuwe duingebied er ligt is tevens de afstand tussen de Boulevard en het strand vergroot, iets wat eventuele overlast ook sterk vermindert.

Ook de terras regels moeten soepeler. Op dit moment is het zo dat terrassen dienen te sluiten voordat de onderneming sluit, dit raakt vooral de ondernemers op de Boulevard. Geef ze de vrijheid om net wat langer open te blijven. Een ondernemer die een vergunning heeft om tot 1:00 uur open te zijn moet niet om 23:00 uur zijn terras hoeven te sluiten. Simpele maatregelen om Katwijk net een stukje leuker te maken.

De PvdA wil dit zo snel mogelijk bespreken in de gemeenteraad en de algemene plaatselijke verordening hierop aanpassen, zodat ondernemers hier bij de eerste zomerse dagen al gebruik van kunnen maken.