Update over de onderhandelingen

18 april 2018

We zijn door de informateur uitgenodigd om te onderhandelen over een nieuw college. Tegelijkertijd is het ook goed om te benadrukken dat er nog niets zeker is over de uitkomst. Dat moet de komende tijd gaan blijken.
Na een tweetal gesprekken met de informateur waarin hij ons gevraagd heeft op papier te zetten waar de PvdA voor wil gaan (De brief kan je hier lezen: PvdA brief aan informateur 2 april 2018) zijn we samen met 5 andere partijen (CDA, CU, SGP, GB, D66) uitgenodigd voor een derde gesprek. In dit derde gesprek is er gesproken over uitgangspunten en dus over de inhoud. Hierbij hebben we de kans gekregen om te reageren en zijn uiteindelijk maandagavond de uitgangspunten vastgesteld waar volgens de informateur de basis ligt voor een nieuwe coalitie met de 6 partijen.
Daarmee is het zeker nog niet klaar, want de komende weken gaan we verder praten, wat uiteindelijk kan leiden tot een akkoord.
Maar we kunnen als PvdA echt we heel blij zijn met de inhoud die er nu al ligt. Een duidelijk herkenbaar profiel waarin punten die wij belangrijk vinden heel goed in naar voren komen. Bijvoorbeeld:

-Zorg: Maatwerk en niemand vergeten. Met daarbij goed kijken of we de huidige regelingen wel echt werken.
-Vliegkamp Valkenburg: Huizen niet te dicht bij elkaar en op de N206
-De bibliotheek: Ook de locatie Baljuwplein bekijken en welke functies er in gaan komen.
-Betaalbare woningen en inspraak voor huurders
– Groen ook echt in de wijken en meer ruimte voor fietsers en voetgangers

Op deze voet zullen wij verder gaan. Wat voorop staat is de vraag, geeft dit onze inhoud: gelijke kansen weer?

Het volledige rapport van de informateur is hier te lezen: https://www.katwijk.nl/fileadmin/afbeeldingen/Nieuws/April_2018/Rapportage_van_de_informateur.pdf