04. Levendig Katwijk

De PvdA kijkt met frisse blik vooruit. Wij staan open voor vernieuwing. Dat betekent niet dat we onze traditie verwaarlozen, want juist die cultuur en al die mensen maken de verschillende kernen van de gemeente Katwijk zo mooi. Maar we gooien onnodige beperkingen over boord.
Onze gemeente telt straks 80.000 inwoners. We zijn trots op onze lokale bedrijven en verenigingen en bieden die meer vrijheid. Hierbij maken we geen onderscheid tussen de dag van de week. Ook willen we dat jongeren de kans krijgen om na de coronatijd weer eens écht jong te kunnen zijn!

De horeca is belangrijk voor eigen inwoners én voor binnenlandse en buitenlandse bezoekers en toeristen. Het terrasbeleid moet worden verruimd. Het is belangrijk dat de horeca ruimte krijgt om te ondernemen. En sluitingstijden voor volksfeesten en andere evenementen worden gelijk getrokken.
Wij gaan voor een goede balans tussen ‘leuk en levendig’ en ‘leefbaar’.

Waar de PvdA Katwijk zich sterk voor maakt:

  • Zondagsopenstelling winkels. Het is een vrije keuze voor ondernemers om open te zijn, geen verplichting;
  • Ook op zondag geven we ruimte voor cultuur en recreatie, zoals bijvoorbeeld open monumentendag;
  • Bruisend dorp met een ruimhartiger terrasbeleid voor de vrijdag- en zaterdagavond;
  • Vrijheid strandondernemers in het plaatsen van hun terrassen en strandhuisjes, ook voor feestlocaties (minder vergunningsaanvragen, meer toelaten);
  • Faciliteer toerisme meer. Kijk waar je meer kunt doen voor groepsbezoeken met touringcars (parkeergelegenheid) en maak afspraken met Leiden over de bereikbaarheid van de kust;
  • Tegengaan van leegstand van winkels met gunstige vestigingsmogelijkheden;
  • Meer hotelgelegenheden en andere faciliteiten om toeristen te kunnen huisvesten.