Burgerlid van de raadscommissie

Amber Spek

"Tegen jeugdwerkloosheid."
Amber Spek

Over Amber Spek

Ik ben 23 jaar oud en deels opgegroeid in de Regulus in Rijnsoever en deels in de Hoornes. Momenteel woon ik alweer een tijd ‘in ’t dorp’, in Katwijk aan Zee.

Na het behalen van mijn hbo-propedeuse Journalistiek, studeer ik nu met heel veel plezier Geschiedenis aan Universiteit Leiden, waar ik mij vooral bezig houd met sociale en culturele thema’s, zoals bijvoorbeeld migratiegeschiedenis. Naast mijn (bij)baan als recruitment officer bij het CHDR, vind ik het belangrijk om in mijn vrije tijd me in te zetten voor mensen in de samenleving die het moeilijker hebben.

Ik heb mij, mede om deze reden, daarom vorig jaar (2017) aangesloten als vrijwilliger voor de PvdA-afdeling, maar in het verleden werkte ik ook als vrijwilliger bij het Inloophuis Psychiatrie in Leiden. Op die plek heb ik vooral geleerd hoe belangrijk het is om naar mensen te luisteren, iets wat veel mensen in de politiek vaker moeten doen. Daarnaast vind ik het belangrijk om als jongere actief te zijn in de politiek en andere jongeren te stimuleren dit ook te doen. We gaan namelijk in de nabije toekomst tegen uitdagingen aanlopen zoals veranderingen in het onderwijs, automatisering en robotisering en het is nu de tijd dat jongeren onderling nadenken over dit soort thema’s.

Als bestuurslid Politiek bij de Jonge Socialisten Den Haag – Leiden probeer ik de afdeling daarom ook aantrekkelijk te maken voor álle jonge doelgroepen, niet alleen de politicologie-studenten, maar ook de mbo’ers die een praktisch vak leren. Als ik kijk naar de gemeente Katwijk dan zie ik een dorp waar we met z’n allen ontzettend trots op mogen zijn. Maar: er kunnen altijd dingen beter. Ook wij kennen verborgen armoede, mensen die niet de zorg krijgen ze verdienen en starters die geen betaalbare woning kunnen vinden. Ik vind het daarom tijd voor gelijke kansen, voor iedereen, in elke kern van onze mooi gemeente.