Bestuur/ Kandidaat #10

Frits Grotenhuis

"Hoornes en Rijnsoever tellen ook mee."
Frits Grotenhuis

Over Frits Grotenhuis

Frits@pvdakatwijk.nl

Ik ben geboren in 1990 en opgegroeid in Noordwijk en ik woon al een aantal jaren in Katwijk, in de Hoornes. Acht jaar geleden ben ik lid geworden van de PvdA.

Eerder zat ik in het bestuur van Jonge Socialisten Den Haag-Leiden en was ik actief bij de jongerenafdeling van de Wiardi Beckman Stichting. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen hielp ik nog mee aan de campagne van de PvdA in Leiden, waar ik Bestuurskunde en Informatica heb gestudeerd. Tegenwoordig zit ik alweer enige tijd in het bestuur en het campagneteam van PvdA Katwijk. Tussendoor werk ik in de IT op de bloemenveiling in Rijnsburg en zit ik in bewonerscommissie ‘De 3 Torens’.

Ik heb dus al redelijk wat gezien op politiek gebied, maar de PvdA Katwijk is voor mij extra bijzonder, omdat haar leden zich zo belangeloos en vol energie inzetten voor de kansarmen in de gemeente. De belangen van de burgers moeten altijd op de eerste plaats komen, vóór die van investeerders of de politici zelf. Daar maak ik me hard voor.

Mensen moeten echt wat te zeggen hebben over hun buurt. In mijn wijk Katwijk Noord is er bijvoorbeeld, juist door de diversiteit van zijn inwoners, behoefte aan een buurthuis, een plek waar mensen uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten en ruimte is voor buurtactiviteiten. Helaas heeft het college dit genegeerd en besloten dat die behoefte er niet is. Ik ben soms ook wel jaloers op de mooie dorpshuizen in Valkenburg of Rijnsburg, omdat ik dan zie wat een positief effect zo’n plek kan hebben voor de wijk en het buurtgevoel, iets waar het in Katwijk Noord nog aan ontbreekt.