Bestuur/ Kandidaat #8

Kor Kleijwegt

“Voor iedereen."
Kor Kleijwegt

Over Kor Kleijwegt

Kor@pvdakatwijk.nl

Met veel plezier woon ik 30 jaar in Rijnsburg en ik voel mij sterk verbonden met mijn omgeving. Het dorpsgevoel spreekt mij enorm aan en ik zie dit als kostbare eigenschap binnen onze gemeente. Door te kiezen voor wijkgerichte aanpak kan dit blijven bestaan ook voor een gemeente met de omvang als Katwijk.

Om onderdeel te zijn van mijn leefomgeving zet ik mij in voor de gemeenschap. Zo ben ik voorzitter van de Stichting Paardenmarkt Comité Rijnsburg en van Uitvaartvereniging “De Laatste Eer”. Vanaf 1990 doe ik dit ook voor de PvdA. De PvdA omdat ik vind dat dit de partij bij uitstek is die omkijkt naar IEDEREEN. Dus niet alleen van de eigen partij of in het eigen dorp maar ook oog heeft voor zaken ergens anders in Nederland, Europa of elders in de wereld. Verder is het een partij die vertegenwoordigd is op lokaal, provinciaal, landelijk en Europees niveau. Dit is belangrijk omdat de tijd ver achter ons ligt dat we in Katwijk alles alleen kunnen. De maatschappij is ingewikkelder geworden waarbij Katwijk en “Den Haag” elkaar hard nodig hebben.

Tot aan de fusie in 2006 ben ik actief geweest als gemeenteraadslid. Sindsdien zet ik mij in als lid van de steunfractie en het lokale PvdA bestuur. Ook help ik als lid van het Ombudsteam Katwijk mensen in Katwijk die tegen problemen aanlopen. Dit combineer ik met mijn werk als zelfstandig projectmanager.

Voor de PvdA-Katwijk bestaat onze gemeente uit 5 kernen die allemaal even belangrijk zijn: Katwijk aan Zee, Katwijk a/d Rijn, Hoornes Rijnsoever, Rijnsburg en Valkenburg. Daarom blijven wij ons informeren over het reilen en zeilen in elke wijk. Dit doen we aan de hand van wijkbezoeken maar ook door in gesprek te gaan met maatschappelijke organisaties en bedrijven. Hierbij is de steun en sympathie die wij daarbij tegen komen een extra steuntje in de rug om te blijven werken aan de “publieke zaak”.