Kandidaat #13

Marieke Keyzer

"Een duurzaam Katwijk."
Marieke Keyzer

Over Marieke Keyzer

Ik ben geboren in 1990 en opgegroeid in Voorschoten. Momenteel woon ik met veel plezier met mijn vriend in Katwijk Zee. Ik heb geschiedenis gestudeerd en de lerarenopleiding gedaan.

In het verleden ben ik dan ook enige tijd docent geweest, maar ik heb onder andere ook voor UNHCR en ProDemos gewerkt, banen waar ik vanuit mijn idealen mensen mocht helpen en kon bijdragen aan het bewustzijn voor respectievelijk vluchtelingen en politiek. Tegenwoordig verzorg ik de communicatie voor perscentrum Nieuwspoort in Den Haag en ik geef jongeren les over politiek en recht en organiseer lezingen en workshops.

Diezelfde betrokkenheid probeer ik ook in Katwijk over te brengen met de PvdA, een partij die staat voor solidariteit met mens en natuur. Als campagneleider probeer ik net als in mijn werk mensen bewust te maken, in dit geval van de Katwijkse politiek en de rol die de PvdA daarin speelt en in de toekomst kan spelen.

Waar andere partijen zich vooral aan hun eigen doelgroep of issue bekommeren, denkt de PvdA aan manieren om Katwijk voor iedereen te verbeteren, zoals meer aandacht voor het milieu en duurzaamheid en het doorbreken van taboes en oplossen van problemen rond armoede. Zo kan de PvdA Katwijk vooruit helpen.