Fractievoorzitter

Matthijs van Tuijl

"Gelijke kansen."

Specialisaties: Sociaal Domein (WMO, werk, inkomen, jeugd en jongeren), Financien, Wonen

Ik ben 29 jaar geleden geboren in de Te Brittenstraat en opgegroeid in Rijnsoever, dus je kan wel zeggen dat ik een echte Kattuker ben. In 2006 ben ik lid geworden van de PvdA, omdat ik achter een visie sta van een sociaal hart, hard werken en vrijheid voor mensen. Sinds eind 2011 mag ik dit ook in de gemeenteraad naar voren brengen en in 2016 ben ik fractievoorzitter geworden.

Naast mijn raadsactiviteiten ben ik werkzaam als projectmedewerker bij ProDemos, het huis voor de democratie en rechtsstaat. Vroeger heb ik gevoetbald bij Quick Boys, maar tegenwoordig ga ik graag buiten een eind hardlopen. Ik heb politicologie gestudeerd en de lerarenopleiding gedaan. Zo heb ik maatschappijleer kunnen geven op het Pieter Groen. Daarnaast bezoek ik in mijn vrije tijd graag festivals of lees ik een goed boek, vaak over politiek.

In de gemeenteraad houd ik me voornamelijk bezig met het sociaal domein (WMO, werk, inkomen, jeugd en jongeren), op dit gebied hebben we de afgelopen tijd veel veranderingen gezien, maar staat Katwijk sterk. Wij zullen ons blijven inzetten om geld voor de zorg ook daarvoor in te zetten en iedereen mee te kunnen laten doen. Ook financiën heeft mijn belangstelling, zo ben ik voorzitter van de financiële raadscommissie (technisch overleg planning en control). Daarnaast ben ik ook regelmatig als woordvoerder actief op het woondossier.

Een Katwijk waar we mensen zelf dingen laten oppakken wanneer ze dat willen, maar ook een gemeente waar we juist die mensen die dat niet lukt helpen; daar gaat de PvdA voor.

 

IMG_9871IMG-20160312-WA00112015-06-06 11.12.22-3