Kandidaat #16

Peter Smits

"Een Katwijk waar iedereen meetelt."
Peter Smits

Over Peter Smits

petersmits93@hotmail.com

Ik woon mijn hele leven, nu 24 jaar, in Valkenburg. Valkenburg is voor mij een trots en gezellig dorp waar het bovenal prettig is om te wonen. Daarnaast is het natuurlijk perfect gelegen naast Katwijk en Rijnsburg en Leiden, midden in de Randstad, waardoor eigenlijk alles wat je wil, stad, strand, natuur, binnen handbereik ligt.

Recentelijk ben ik afgestudeerd in de Klassieke Talen en Oudheidstudies aan de Universiteit Leiden. Ik heb jaren als bijbaan gewerkt voor de Hoogvliet in Valkenburg. Tegenwoordig werk ik parttime als communicatiemedewerker voor Doxis Informatiemanagers in Den Haag. In de tussentijd doe ik vrijwilligerswerk als taalcoach voor Syrische statushouders in Valkenburg. Dat is toch vooral gezellig en leuk om te doen, zeker als je elkaar wat beter leert kennen en meer te weten komt over elkaars cultuur en achtergrond.

Begin vorig jaar heb ik me aangemeld als PvdA-lid. Ik stemde altijd al op de partij en wilde me er permanenter aan verbinden. Ook had ik de wens om me actief in te zetten voor de lokale afdeling.

Daarom ben ik deel gaan uitmaken van ons campagneteam, waar ik geen moment spijt van heb gehad. Het mooie van het campagneteam is dat het bestaat uit jonge, enthousiaste mensen die echt hart hebben voor de sociaaldemocratie en waar de PvdA nog meer voor staat en alles geven om de PvdA Katwijk groter dan ooit te maken bij de verkiezingen.

Als zoon van Nelly Smits ben ik onvermijdelijk opgegroeid met het gedachtegoed van de PvdA. Zo kon ik van dichtbij ervaren hoe de PvdA zich, eerst in gemeente Valkenburg en later Katwijk, oprecht inzette voor de belangen van de burgers. Mensen die niet werden gehoord door de wethouder of zelfs hun eigen partij en vervolgens wel bij de PvdA op steun konden rekenen. Dat is voor mij wat de sociaaldemocratie zo mooi maakt: ieders stem telt even zwaar, niet alleen op het stembiljet. Daarom blijf ik me inzetten om de PvdA in Katwijk een grotere stem te geven en zo meer mensen te kunnen helpen en Katwijk een mooiere en progressievere gemeente te maken.