Help de Oranje Nassauschool met verduurzamen!

5 september 2024

Help de Oranje Nassauschool met verduurzamen!

Het schoolgebouw kan met wat extra inzet volledig energieneutraal worden gemaakt. Dat is in het huidige plan van het college niet het geval. Wat de PvdA betreft moet de gemeente deze kans op verduurzaming niet laten schieten en pleit zij voor extra investeren in zonnepanelen.

Het college heeft het plan voor de renovatie (en deels nieuwbouw) van de Oranje Nassauschool gepresenteerd. Die renovatie is hard nodig, want het gebouw voldoet al enige tijd niet meer.

Onderwijs en kinderopvang behouden

Het nieuwe plan zorgt ervoor dat we onderwijs en kinderopvang in moderne vorm behouden in Rijnsburg. En daar zijn wij als PvdA blij mee. Er is alleen één probleem: na de renovatie is het schoolgebouw net niet energieneutraal. Dit terwijl we als gemeente in de toekomst volledig energieneutraal willen zijn en ook bij het opstellen van het plan om scholen te verbouwen, met elkaar hebben afgesproken dat alle schoolgebouwen energieneutraal moeten zijn.

De school kan de kosten niet dragen

Gelukkig is de oplossing goed te realiseren. Met een kleine extra investering kunnen er genoeg zonnepanelen worden geplaatst waarmee de Oranje Nassauschool volledig energieneutraal is. De school kan deze extra kosten alleen niet dragen.

De PvdA wil daarom dat de gemeente deze extra investering voor haar rekening neemt. Zo zorgen we als gemeente ervoor dat er goed onderwijs kan worden gegeven en dat er daad bij het woord wordt gevoegd om energieneutraal te worden.