Verkiezingsprogramma 2022-2026

Het moet socialer in Katwijk. Want wat is nu echt belangrijk? Dat we de woningnood oplossen en dat er een betaalbaar huis is voor iedereen. In een fijne buurt. Met trots presenteren we daarom het verkiezingsprogramma van de PvdA Katwijk voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022. Onder de titel ‘Thuis in Katwijk’ lanceren we een plan om de gemeente Katwijk de komende jaren socialer en groener te maken.

Lijsttrekker Matthijs van Tuijl geeft aan dat het de komende jaren echt een stuk socialer moet: ‘De huisprijzen blijven maar stijgen en ondertussen zijn er steeds meer mensen die moeite hebben om rond te komen. Het is te idioot voor woorden dat iemand die gewoon werkt geen huis meer kan betalen. Als Partij van de Arbeid willen we dat iedereen mee kan doen in Katwijk. We moeten ons hier allemaal thuis kunnen voelen.’

Wooncrisis
Volgens de PvdA is het allerbelangrijkste het aanpakken van de wooncrisis. Er zijn namelijk nog veel mensen die geen betaalbaar huis kunnen vinden. We willen de komende jaren zorgen voor meer betaalbare huizen. Beleggers en huisjesmelkers worden aangepakt met een zelfbewoningsplicht en een opkoopbescherming. Van alle nieuwbouwwoningen moet tachtig procent sociale of betaalbare huur- en koopwoningen worden.

‘Als Partij van de Arbeid willen we dat iedereen mee kan doen in Katwijk. We moeten ons hier allemaal thuis kunnen voelen.’

Een greep uit de andere plannen van de Partij van de Arbeid Katwijk:

  • Groene wijken met meer bomen, met plannen om van Katwijk een duurzame, groene gemeente te maken. De rekening voor de energietransitie mag niet worden neergelegd bij inwoners die het niet kunnen betalen.
  • Het helpen van mensen die nu nog aan de kant staan. De PvdA wil investeren in een menselijke maat in de bijstand en in het aanpakken van armoede en schulden.
  • De partij wil zorgen voor fijne en veilige wijken met voldoende ontmoetingsplekken, winkels, sport en cultuur. Dat betekent dat zowel in Katwijk, Rijnsburg als Valkenburg goede voorzieningen zijn. Mensen die dat nodig hebben worden in hun eigen buurt geholpen. De partij pleit voor het beter kijken naar de behoeften van bijvoorbeeld ouderen, waar zorg en wonen dicht bij elkaar is.
  • De PvdA blijft zich inzetten voor meer vrijheid aan ondernemers (bijvoorbeeld voor de zondagsopenstelling) en het organiseren van evenementen in de gemeente

Stem sociaal, kies PvdA!

Mis je nog iets in het programma? Lees ons hele programma per onderwerp bij ‘Standpunten‘. (Of download de pfd van het hele Verkiezingsprogramma PvdA Katwijk 2022-2026)

Blijf op de hoogte, vul je mailadres in!