Extra plekken voor intensieve ouderenzorg

Door Matthijs van Tuijl op 8 juli 2024

Extra plekken voor intensieve ouderenzorg

Kan je nog in Katwijk blijven wonen als je ouder wordt en intensieve zorg nodig hebt? Dat is de vraag waar het om gaat bij de bouwplannen voor nieuw Salem. Fractievoorzitter Matthijs van Tuijl: ‘Als PvdA vinden we het belangrijk dat mensen in de omgeving van hun familie kunnen blijven, dit plan draagt daar aan bij’. Met het plan voor nieuw Salem worden er extra plekken voor intensieve ouderenzorg gecreëerd en kan DSV zo goed mogelijk zorg blijven geven voor de mensen op al haar vestigingen.

Zo’n 10 jaar geleden ging het financieel helemaal mis en moest de gemeente DSV redden van faillissement. Zowel DSV als de gemeente hebben geleerd van wat er toen mis is gegaan. Op dat moment stond de gemeente voor 55,5 miljoen euro garant voor nieuwbouw van DSV. Dat was een te hoog bedrag en er was onvoldoende toezicht vanuit de gemeente. DSV zelf was daarnaast niet in staat zo’n groot project te dragen.

 Nu is de situatie anders. DSV staat als een huis en er is een andere organisatie dan de gemeente bereid gevonden om garant te staan voor de nieuwbouw. Daar zijn we als PvdA heel blij mee, want een krachtig DSV is enorm belangrijk voor Katwijk.

De PvdA heeft wel nog een belangrijk punt meegeven. Om Nieuw Salem mogelijk te maken wordt onder andere de Duinrand verkocht. We hebben het college gevraagd actief mee te denken om dit te voorkomen. Uiteindelijk is het terug huren van de Duinrand door DSV op de lange termijn niet de beste optie. Als de gemeente daarbij kan helpen dan moeten we dat doen.

 

Matthijs van Tuijl

Matthijs van Tuijl

Mijn naam is Matthijs van Tuijl en ik ben trots de fractievoorzitter van de PvdA in Katwijk te mogen zijn. Katwijk is de gemeente waar ik geboren en opgegroeid ben. Het is de plek waar ik me altijd thuis heb gevoeld en waar vrienden en familie wonen. Ik ben nu 36 jaar en in die

Meer over Matthijs van Tuijl