PvdA roept op: stop het afbouwverbod voor Katwijkse evenementen.

Door Matthijs van Tuijl op 11 oktober 2024

Stop het afbouwverbod voor Katwijkse evenementen!

Het college wil evenementen in Katwijk verbieden op zondag af te bouwen… Alleen omdat Durf, SGP en CU dat samen hebben afgesproken in hun coalitieafspraken. Maar is dát een reden om het moeilijker te maken, – en misschien wel duurder-, om in ons dorp evenementen te organiseren?

 In Katwijk wordt gelukkig veel georganiseerd. Van de feestweek in Katwijk, in Rijnsburg en Valkenburg de Paardenmarkten, de Oranje feesten in Katwijk aan de Rijn tot een plek voor Oranjerock. Kortom: feesten die bij Katwijk passen.

Fractievoorzitter Matthijs van Tuijl: “Dat is super, dus de gemeente moet juist méédenken met die organisaties en ze ruimte bieden. Met een afbouwverbod wordt het alleen maar moeilijker. Veel clubs werken met vrijwilligers, die kunnen niet zomaar op maandag een extra vrije dag nemen omdat een paar partijen niet willen dat er op zondag gewerkt wordt!”

Is dit al definitief? Nee, gelukkig niet: eerst worden inwoners en organisatoren nog gevraagd om hun mening. Dus zeg jij het maar: Gaan we het moeilijker of makkelijker maken?

 

Matthijs van Tuijl

Matthijs van Tuijl

Mijn naam is Matthijs van Tuijl en ik ben trots de fractievoorzitter van de PvdA in Katwijk te mogen zijn. Katwijk is de gemeente waar ik geboren en opgegroeid ben. Het is de plek waar ik me altijd thuis heb gevoeld en waar vrienden en familie wonen. Ik ben nu 36 jaar en in die

Meer over Matthijs van Tuijl