Gemeente: ga in gesprek met onze sportclubs!

Door Tijmen de Vries op 9 juli 2024

Gemeente: ga in gesprek met onze sportclubs!

Katwijk is een sportgemeente! Maar dat gaat niet vanzelf. Na twee lange avonden, waarin verenigingen hun zorgen deelden met de gemeenteraad, is duidelijk dat er werk aan de winkel is.

De PvdA wil sterke verenigingen, waar mensen sporten en elkaar ontmoeten. Dan is het belangrijk dat lidmaatschappen voor iedereen betaalbaar blijven. Dat lukt alleen als de gemeente helpt waar het nodig is, bijvoorbeeld met de hoge huurkosten en bij het verduurzamen.

Maar contact met de gemeente is lastig. Er zijn geen vaste gesprekken tussen de gemeente en alle verenigingen, terwijl die er eerst wel waren. Daardoor weten beide kanten niet van wat ze van elkaar kunnen verwachten. Dat moet echt anders.

Daarom wil de PvdA dat de clubs en de gemeente weer met elkaar gaan praten. Zo weet de gemeente waar verenigingen tegenaan lopen en kan de gemeente sportverenigingen beter helpen.

Het is mooi om een sporter of vrijwilliger te zijn bij een vereniging, dat moeten we ook zo houden. Met goede samenwerking tussen de gemeente, raadsleden en verenigingen blijft Katwijk sportief en staan we echt klaar voor onze verenigingen!

Tijmen de Vries

Tijmen de Vries

Ik ben geboren en getogen in Rijnsburg. Wat het leven ook bracht, de gemeente voelde altijd als thuis. Sinds april van 2022 ben ik burgerlid namens de PvdA Katwijk en mag ik jou vertegenwoordigen bij vergaderingen! Kunnen leven in een sociaal, groen, en vrij land is zoveel waard. En wat vind ik het mooi om

Meer over Tijmen de Vries