Een thuis voor starters en jonge vluchtelingen

Door Tijmen de Vries op 24 november 2023
Een thuis voor starters en jonge vluchtelingen!

Katwijk voelt en neemt de verantwoordelijkheid om 40 jongeren, die zonder ouders naar Nederland zijn gevlucht, goed op te vangen en een woonplek te geven. Er zijn afspraken gemaakt met het COA, de organisatie die de asielopvang regelt. Er wordt geïnvesteerd in zo’n 80 tijdelijke woningen voor Katwijkse starters, die nu amper ergens terecht kunnen. Een deel van de woningen is voor statushouders die uitzicht hebben op verblijf. Ook zij hebben het volle recht op een dak boven hun hoofd.

Dat past goed bij het zorgzame karakter van Katwijk. De Mient Kooltuin is een voorbeeld van een plek waar verenigingen, clubs en de bewoners van het AZC samen met elkaar kunnen leven. Maar we hoorden van organisaties in de buurt dat dat onder druk staat, omdat hun toekomst niet duidelijk is. Het college moet snel komen met een plan voor de Mient Kooltuin, waarin duidelijk wordt wat voor toekomst de verenigingen en initiatieven hier hebben. Dat perspectief is nodig om te verzekeren dat de samenwerking tussen de bewoners en organisaties goed blijft.

De burgemeester krijgt de steun van de PvdA-fractie voor dit plan. Laat Katwijk van haar beste kant zien, blijf dat doen en wees een voorbeeld van hoe je als gemeente de asielopvang in Nederland goed kan regelen. Dat zal de komende periode heel hard nodig zijn.

De bijdrage van burgerlid Tijmen de Vries kan je terugkijken op onze Facebookpagina.

Tijmen de Vries

Tijmen de Vries

Ik ben geboren en getogen in Rijnsburg. Wat het leven ook bracht, de gemeente voelde altijd als thuis. Sinds april van 2022 ben ik burgerlid namens de PvdA Katwijk en mag ik jou vertegenwoordigen bij vergaderingen! Kunnen leven in een sociaal, groen, en vrij land is zoveel waard. En wat vind ik het mooi om

Meer over Tijmen de Vries