Isoleren voor een lagere energierekening

Door Matthijs van Tuijl op 31 augustus 2023

⚡De energierekening moet omlaag juist voor die mensen die het geld keihard nodig hebben om de maand door te komen. Dat kunnen we voor elkaar krijgen met een isolatiefonds.
💶 Een isolatiefonds is geld dat je kunt krijgen van de gemeente (wanneer je maximaal 60.000 euro per jaar verdient) om je vloer of je muren te isoleren. Zo hoef je in de winter minder te stoken en gaat je energierekening dus omlaag
🌹De PvdA vindt het belangrijk dat het fonds er komt, maar juist ook dat het bij die mensen terecht komt die dit het meeste nodig hebben. Fractievoorzitter Matthijs van Tuijl: ‘Juist de mensen met de kleinste portemonnee moeten hier van kunnen profiteren’. De gemeente wil dat huiseigenaren zelf eerst de isolatiemaatregelen betalen. Maar zo even een paar duizend euro uitgeven is niet voor iedereen mogelijk. De gemeente zou ook direct de rekening kunnen betalen.
🏡 Ook is het isolatiefonds alleen voor koopwoningen. De PvdA heeft al vaker gezegd: gas op isolatie ook voor huurwoningen. Iedereen moet er warmer bij kunnen zitten.
📣 Wij willen dat de gemeente het isolatiefonds van de daken gaat schreeuwen. Maak het goed bekend zodat zoveel mogelijk mensen er gebruik van gaan maken.
#katwijk #rijnsburg #valkenburg #energierekening #isoleren

Matthijs van Tuijl

Matthijs van Tuijl

Mijn naam is Matthijs van Tuijl en ik ben trots de fractievoorzitter van de PvdA in Katwijk te mogen zijn. Katwijk is de gemeente waar ik geboren en opgegroeid ben. Het is de plek waar ik me altijd thuis heb gevoeld en waar vrienden en familie wonen. Ik ben nu 35 jaar en in die

Meer over Matthijs van Tuijl