Ruim 11 miljoen! Zoveel kost het, als je (veilig) de auto voorrang wilt geven op Katwijkse rotondes.

Door Matthijs van Tuijl op 21 april 2024

Ruim 11 miljoen!

Ruim 11 miljoen! Zoveel kost het, als je (veilig) de auto voorrang wilt geven op Katwijkse rotondes. Dat lazen we afgelopen week in de stukken. Gelukkig blijkt OOK dat het maar 9 ton kost om fietsers veilig voorrang te geven. Dat zou ook nog eens aansluiten bij de gemeenten om ons heen, en aansluiten bij de landelijke richtlijnen. Tot nu toe wilden DURF, SGP, CDA en VVD in de raad niet kiezen voor fietsers voorrang, maar ze gaan toch niet zo’n enorm bedrag uitgeven?!

Verwarrend en onveilig

Op dit moment zijn er 14 rotondes in Katwijk die eruitzien alsof de fietser voorrang heeft, maar waar dat nu niet zo is. Dat is verwarrend en onveilig. Als je de fietsers voortaan wilt laten wachten, moet de gemeente al die rotondes gaan aanpassen. Dat kost 8 ton per rotonde, in totaal zo’n 11,2 miljoen. Heel veel geld. Zeker aangezien Katwijk over een paar jaar misschien wel moet gaan bezuinigen.

Waar halen DURF, SGP, CDA en de VVD het geld vandaan?

De PvdA pleit al lang voor het geven van voorrang aan fietsers, wat dus niet alleen duidelijkheid schept maar ook veel goedkoper blijkt te zijn. Gaan DURF, SGP, CDA en VVD donderdag kiezen voor veilig en betaalbaar? Zo niet, zijn wij heel benieuwd naar waar deze partijen denken het geld vandaan te halen.

 

Matthijs van Tuijl

Matthijs van Tuijl

Mijn naam is Matthijs van Tuijl en ik ben trots de fractievoorzitter van de PvdA in Katwijk te mogen zijn. Katwijk is de gemeente waar ik geboren en opgegroeid ben. Het is de plek waar ik me altijd thuis heb gevoeld en waar vrienden en familie wonen. Ik ben nu 35 jaar en in die

Meer over Matthijs van Tuijl