PvdA in gesprek in Kalkoven over Hoornes Aardasvrij

Door Frits Grotenhuis op 2 december 2020

In de raad wordt gesproken over het gasvrij maken van de wijk Hoornes. De PvdA ging daarom langs in de wijk Kalkoven om van de bewoners te horen wat zij van dit plan vinden.

De reacties van de bewoners liepen uiteen. Verschillende buurtbewoners geloven dat verduurzaming en gasvrij maken de toekomst is. Maar er waren ook zeker zorgen.
De huurders gaven vooral aan dat ze zich zorgen maken over het uiteindelijke kostenplaatje. Enkele bewoners met een koopwoning benoemden vooral ook de kosten van bijvoorbeeld een nieuwe CV of vloerverwarming, die onlangs zijn aangeschaft. Ook is er onzekerheid over wat de werkzaamheden voor de bewoners gaan betekenen. Kortom een gemixt beeld van geloof in verduurzaming en onzekerheid.

Wij kiezen voor het onderstaande:

De PvdA is voor verduurzaming en het gasvrij maken van woningen met subsidie vanuit de Rijksoverheid.

Wel is de PvdA kritisch op dat bewoners letterlijk en figuurlijk niet in de kou komen te staan met het gasvrij maken van de huizen.

Betaalbaarheid is zeker ook in de Hoornes van groot belang. Als partij zijn we ons bewust van de risico’s van het project. Maar met de uitvoerige voorbereiding en subsidie van het Rijk, moet het goed mogelijk zijn om de lasten voor de huurder betaalbaar te houden. Betaalbaarheid is wat de PvdA betreft een voorwaarde.

Frits Grotenhuis

Frits Grotenhuis

Mijn naam is Frits Grotenhuis. Ik ben 31 jaar en samen met mijn vrouw en dochter woon ik in Valkenburg ZH. Als burgerraadslid voor de PvdA fractie heb ik mij nu enkele jaren actief ingezet om de kansen van elke Katwijker, Rijnsburger, en Valkenburger te vergroten. Uiteindelijk wordt het dorp mooier van mensen die proberen

Meer over Frits Grotenhuis