Meer betaalbare woningen in de Hoornes [met video]

Door Tom Reedijk op 23 juni 2023

🏡 Er moeten EN kunnen meer betaalbare woningen komen in de Hoornes Noord Oost! De oude flats die gesloopt worden, gaan namelijk vervangen worden door er meer (betaalbare) woningen voor terug te bouwen. Een vooruitgang, maar volgens PvdA-raadslid Tom Reedijk kan er nog best een schepje bovenop om meer betaalbare woningen te realiseren.

🏗 In het gepresenteerde plan komt er nauwelijks meer hoogbouw bij dan wat er nu staat. De hoogte van de nieuw te bouwen woningen blijft hetzelfde als nu. Tom Reedijk: “Een gemiste kans! Door er letterlijk een schepje ‘bovenop’ te doen, met één of twee verdiepingen extra op alle gebouwen in het gebied, kunnen we zorgen voor nog meer betaalbare woningen.”

✒ De PvdA doet daarom in de volgende raadsvergadering een voorstel om de bouwhoogte te verhogen en de gemeente en Dunavie snel naar de tekentafel te sturen om nog meer betaalbare woningen te realiseren in dit gebied.

Tom Reedijk

Tom Reedijk

Sinds 2017 kan ik mijzelf Valkenburger noemen. Valkenburg is echt een fijn dorp om te wonen met een sterke eigen identiteit. Denk bijvoorbeeld aan de Paardenmarkt of het zichtbare Romeinse verleden. En de band met het voormalige vliegkamp. Maar dat zit ‘m ook in de kleine dingen: mensen die elkaar groeten wanneer ze elkaar tegenkomen

Meer over Tom Reedijk