PvdA vindt de tijdelijke N206 aan de noordzijde niet acceptabel

Door Tom Reedijk op 23 april 2020

Vanavond lag de vraag voor of de raad het eens was met het verlenen van een omgevingsvergunning voor een weg die vlak langs de school en huizen in Valkenburg komt. De PvdA beantwoordt die vraag heel duidelijk met nee. Er is grond (nav uitspraken van de raad van state) om deze aanvraag af te wijzen:

?Wanneer er een alternatief voorhanden is waar een mogelijkheid is en minder bezwaren
?Die is er aan de zuidkant.
?Wanneer de aanvrager niet voldaan heeft in gemeentelijk beleid vastgestelde uitgangspunten voor draagvlak.
?Dat is het geval, de gemeenteraad heeft in 2013 een besluit genomen waarbij er door de werkzaamheden geen verslechtering mocht plaatsvinden en Katwijk nauw betrokken moest worden.

De enige reden om nu geen weg aan de zuidkant aan te leggen zijn de kosten, omdat er vanaf het begin niet integraal genoeg gekeken is naar de situatie terwijl Katwijk wel 17 miljoen euro heeft bijgedragen.

Tom Reedijk

Tom Reedijk

Sinds 2017 kan ik mijzelf Valkenburger noemen. Valkenburg is echt een fijn dorp om te wonen met een sterke eigen identiteit. Denk bijvoorbeeld aan de Paardenmarkt of het zichtbare Romeinse verleden. En de band met het voormalige vliegkamp. Maar dat zit ‘m ook in de kleine dingen: mensen die elkaar groeten wanneer ze elkaar tegenkomen

Meer over Tom Reedijk