Toegankelijk reizen, ook in de nacht

Door Tijmen de Vries op 28 juni 2023

Goed nieuws! Mensen die moeten rekenen op aangepast vervoer, kunnen ’s nachts blijven reizen. De PvdA deed een oproep om (rolstoel)toegankelijk nachtvervoer mogelijk te maken. Sinds 1 januari rijdt de Regiotaxi namelijk niet meer tussen 01:00 en 06:00.

Nachtritten
Na de oproep van de PvdA heeft de gemeente het nachtvervoer onderzocht. Als een WMO-reiziger nachtritten wil maken, kan die hier afspraken over maken met de gemeente. Taxiritten zijn dan op kosten van de gemeente. Om mee te kunnen doen in de samenleving, moet je ook in de nacht met mensen kunnen afspreken. Daarom wil de gemeente ruimhartig omgaan met aanvragen voor toegankelijke nachtritten.

Communicatie
Mensen die met de Regiotaxi reizen, worden geïnformeerd dat nachtritten mogelijk blijven. Via de post en via de media gaat de gemeente dit laten weten. Zo weet iedereen dat je recht hebt om ’s nachts te reizen, ook als je aangepast vervoer nodig hebt!

Benieuwd naar de brief van de gemeente over dit onderwerp? Klik hier.

Tijmen de Vries

Tijmen de Vries

Ik ben geboren en getogen in Rijnsburg. Wat het leven ook bracht, de gemeente voelde altijd als thuis. Sinds april van 2022 ben ik burgerlid namens de PvdA Katwijk en mag ik jou vertegenwoordigen bij vergaderingen! Kunnen leven in een sociaal, groen, en vrij land is zoveel waard. En wat vind ik het mooi om

Meer over Tijmen de Vries