Blijvende ondersteuning voor de dierenambulance

Door Matthijs van Tuijl op 23 februari 2023

De PvdA wil dat de dierenambulance jaarlijks geld krijgt om gewonde dieren in onze gemeente te helpen. Daarom dienen D66 en PvdA samen met anderen vanavond een motie in om dit voor elkaar te krijgen. Afgelopen jaar is er mede na onze oproep al eenmalig geld gekomen voor de ambulance, maar dat zou elk jaar moeten gebeuren.

Want de dierenambulance is in de hele regio actief, maar tot nu dragen maar weinig gemeenten bij in de kosten. Dit terwijl de organisatie enorm onder druk staat. Fractievoorzitter Matthijs van Tuijl: ”Ook zij hebben te maken met stijgende kosten voor allerlei zaken. Als gemeente heb je de plicht om voor natuur en dieren te zorgen, daarom is het hoog tijd dat Katwijk aan dit doel bijdraagt”

365 dagen per jaar rijdt de dierenambulance rond en hier werken ongeveer 100 vrijwilligers aan mee. Naast de ambulance beheert de organisatie ook het vogelasiel. De PvdA is een groene partij en wil dat we dieren goed beschermen. Met een klein bedrag kan Katwijk hier echt iets in betekenen. De motie vraagt ook dat Katwijk andere gemeenten aanspoort om bij te dragen aan de dierenambulance.

Matthijs van Tuijl

Matthijs van Tuijl

Mijn naam is Matthijs van Tuijl en ik ben trots de fractievoorzitter van de PvdA in Katwijk te mogen zijn. Katwijk is de gemeente waar ik geboren en opgegroeid ben. Het is de plek waar ik me altijd thuis heb gevoeld en waar vrienden en familie wonen. Ik ben nu 35 jaar en in die

Meer over Matthijs van Tuijl
Word lid van de PvdA!

Word lid van de PvdA!

Samen kunnen we onze idealen waarmaken.
Doe mee en word lid!