Iedereen moet kunnen stemmen

Door Truus Gerse op 9 augustus 2023

🗳 Iedereen moet kunnen stemmen! Maar wat als je een beperking hebt? Dan is stemmen nog altijd niet makkelijk. Daarom vraagt ons raadslid Truus Gerse samen met D66 Katwijk dat de gemeente mensen met een beperking helpt bij het uitbrengen van hun stem.

♿️ De gemeente heeft stemmen de laatste jaren makkelijker gemaakt voor mensen met een lichamelijke beperking. Maar ook voor mensen met een verstandelijke beperking moet dit makkelijk zijn. Dan kan iedereen laten horen wat hij of zij belangrijk vindt. De minister heeft nu een wet gemaakt zodat mensen beter kunnen worden geholpen in het stemhokje als dat nodig is. Zo kunnen getrainde vrijwilligers je bijvoorbeeld helpen, terwijl dat eerst niet mocht.

🔬 Als de wet is aangenomen kan de gemeente meedoen om het uit te proberen. Raadslid Truus Gerse heeft de gemeente opgeroepen om zich te melden als proefgemeente. Truus Gerse: “Toegankelijkheid moet er zijn voor iedereen, daarvoor is een hulp bij het stemmen zo belangrijk”.

Truus Gerse

Truus Gerse

Mijn naam is Truus Gerse. De eerste 21 jaar van mijn leven heb ik in Den Haag gewoond. Ik kom uit een arbeidersgezin. Op 16-jarige leeftijd heb ik een bewuste keuze gemaakt om belijdenis te doen en me te laten dopen. In 1978 ben ik in Katwijk komen wonen. In 1996 ben ik naar Rijnsburg

Meer over Truus Gerse