Cultuur kan niet wachten in Katwijk!

Door Matthijs van Tuijl op 12 mei 2023

🎺Een instrument leren spelen, taalles krijgen of een kopje koffie tegen de eenzaamheid. De bieb is voor veel mensen een onmisbare plek.

🏚️Maar het huidige gebouw van de bibliotheek aan de Schelpendam staat op omvallen. De afgelopen jaren waren er veel lekkages en het kost echt veel geld om iedere keer weer een klein gedeelte op te knappen. Dat is dus geen optie meer

🏫De PvdA vindt het wel enorm belangrijk dat we goede kunst- en cultuurvoorzieningen in Katwijk hebben. Hierdoor kunnen mensen zich verder ontwikkelen.

📕Nu moet dus het eindelijk gaan gebeuren: een nieuwe plek voor cultuur met een bibliotheek, muziekschool, kunst en ontspanning. Het heeft veel te lang geduurd. Er is nu een goede locatie op het Emmaplein en in de Burgt en dus na vele jaren de ultieme kans om dit voor elkaar te krijgen.

🥁Te lang heeft cultuur te weinig aandacht gehad in Katwijk. Daarom is het nu of nooit. Heel veel locaties zijn in het verleden afgeschoten. De komende weken neemt de gemeenteraad een besluit. De PvdA maakt zich al lang sterk voor een goed cultuuraanbod. We hopen dan ook op een volmondig ja van de raad op deze plannen.

Matthijs van Tuijl

Matthijs van Tuijl

Mijn naam is Matthijs van Tuijl en ik ben trots de fractievoorzitter van de PvdA in Katwijk te mogen zijn. Katwijk is de gemeente waar ik geboren en opgegroeid ben. Het is de plek waar ik me altijd thuis heb gevoeld en waar vrienden en familie wonen. Ik ben nu 35 jaar en in die

Meer over Matthijs van Tuijl