Meer kansen op een baan voor jongeren

Door Matthijs van Tuijl op 10 maart 2023

👩‍🏫Om jongeren meer kansen te geven in Katwijk en onze regio moeten de opleidingen beter aansluiten bij de banen die er zijn. Dat was de oproep van fractievoorzitter Matthijs van Tuijl bij de bijeenkomst van de Katwijkse Ondernemers Vereniging (KOV). Katwijkse raadsleden gingen in gesprek met de ondernemers van Katwijk om te horen waar zij tegenaan lopen. En om hun visie te geven op hoe ondernemers, de gemeente en de provincie zo goed mogelijk kunnen samenwerken

👨‍🍳Volgens de PvdA begint dit bij goed onderwijs. Ondernemers moeten kunnen ondernemen en de politiek is er om ervoor te zorgen dat iedereen mee kan doen in de samenleving. Ook bij de aankomende verkiezingen ligt daar een belangrijke keuze. De PvdA Zuid-Holland wil met MBO’s duidelijke afspraken gaan maken over welke opleidingen er zijn in onze regio. Zo kunnen jongeren die van school komen direct aan het werk.
Van Tuijl: ‘Het mes snijdt aan twee kanten. Jongeren hebben eerder kans op een baan, want ze leren voor iets waar ook werk in te vinden is. En ondernemers kunnen mensen vinden in deze moeilijke tijd’.

🤜Ook werd er met de ondernemers gesproken over de uitdagingen om te verduurzamen en over andere problemen waar zij soms tegenaan lopen. Als PvdA willen we dat de gemeente en provincie hierin ondersteunt waar nodig voor een sterke economie waar zowel werkgevers als werknemers baat bij hebben.

Matthijs van Tuijl

Matthijs van Tuijl

Mijn naam is Matthijs van Tuijl en ik ben trots de fractievoorzitter van de PvdA in Katwijk te mogen zijn. Katwijk is de gemeente waar ik geboren en opgegroeid ben. Het is de plek waar ik me altijd thuis heb gevoeld en waar vrienden en familie wonen. Ik ben nu 35 jaar en in die

Meer over Matthijs van Tuijl